19.10.2009

Критерії оцінки ризику діяльності у сфері благоустрою населених пунктів

Постанова від 07.10.2009 р. № 1048

Критерії оцінки ризику діяльності у сфері благоустрою населених пунктів

 

Кабмін затвердив

Критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері благоустрою населених пунктів, галузі поховання і сфері вивезення побутових відходів та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю).

На підставі затверджених критеріїв госпсуб’єкти поділяються на 3 групи за ступенем ризику — з

високим, середнім та незначним ступенем ризику.

До

високого ступеня ризику віднесено суб’єктів господарювання, які провадять діяльність за утриманням: мостів, підземних переходів, тунелів, естакад, закритих і відкритих водостоків, дренажів; засобів та обладнання зовнішнього освітлення; технічних засобів регулювання дорожнього руху; будівель та споруд системи інженерного захисту територій; місць поховання; полігонів та звалищ для твердих, великогабаритних, ремонтних побутових відходів; зливних станцій для рідких побутових відходів; сміттєспалювальних і сміттєпереробних заводів. Для них установлено періодичність проведення перевірок не частіше 2 разів на рік.

До

середнього ступеня ризику віднесено госпсуб’єктів, які провадять діяльність за утриманням: парків, рекреаційних зон, садів, скверів та майданчиків; площ, бульварів, проспектів, вулиць, доріг, внутрішньоквартальних проїздів, тротуарів; пляжів; місць невідомих поховань, зареєстрованих в установленому порядку; сміттєперевантажувальної та сміттєсортувальних станцій (заводів). Їх перевіряють не частіше ніж 1 раз на рік.

До незначного

ступеня ризику віднесено госпсуб’єктів, які не належать до суб’єктів з високим та середнім ступенем ризику. Їх перевіряють не частіше 1 разу на 3 роки.

(

Постанова КМУ від 07.10.2009 р. № 1048; набуде чинності з дня офіційного опублікування)