07.09.2009

При ДПАУ з’явилась Експертна рада

Постанова від 29.07.2009 р. № 870

При ДПАУ з’явилась Експертна рада

 

Кабмін

утворив при ДПАУ Міжвідомчу експертну раду (МЕР) з вирішення спірних питань щодо застосування податкового законодавства, яку очолив голова ДПА.

Основними завданнями МЕР є

: розгляд заяв та скарг платників податків з питань застосування податкового законодавства і надання рекомендацій; прийняття рішень зі спірних питань щодо застосування податкового законодавства і вирішення конфліктних ситуацій; проведення експертизи законопроектів з питань оподаткування; аналіз проблем при застосуванні податкового законодавства.

Посадовий склад МЕР

формується на паритетних засадах з представників органів виконавчої влади, професійних громадських організацій, науковців, інших фахівців та затверджується Кабміном.

Організаційною формою роботи МЕР

є засідання, що проводяться за потреби, але не рідше одного разу на квартал.

Звернення платників податків подаються до МЕР разом з документами, що підтверджують обґрунтованість викладених у них фактів.

Рішення про розгляд поданого звернення надсилається заявнику протягом 10 робочих днів. У разі прийняття рішення МЕР про відмову в розгляді звернення заявнику надсилається письмове повідомлення із зазначенням причин відмови.

Рішення МЕР є обов’язковими для розгляду ДПА

.

Постанова

діє з 28.08.2009 р.

(

Постанова КМУ від 29.07.2009 р. № 870).