14.09.2009

Нові «земельні» Ліцензійні умови

Наказ від 05.08.2009 р. № 423

Нові «земельні» Ліцензійні умови

 

Держкомзем затвердив

Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з проведення робіт із землеустрою, землеоціночних робіт, що є обов’язковими для всіх господарюючих суб’єктів, які здійснюють або мають намір здійснювати відповідні роботи на території України, незалежно від їх організаційно-правової форми та форми власності.

Органом ліцензування

цих видів діяльності є Держкомзем, якому для отримання ліцензії слід подавати стандартний набір документів, а також відомості про наявність матеріально-технічної бази, необхідної для здійснення цих видів діяльності; засвідчену в установленому порядку копію кваліфікаційного свідоцтва оцінювача з експертної грошової оцінки земельних ділянок (при отриманні ліцензії для проведення землеоціночних робіт) і витяг із Держреєстру оцінювачів з експертної грошової оцінки земельних ділянок.

До 1 січня 2010 року ліцензіати

, які здійснюють госпдіяльність на підставі діючих ліцензій на проведення землевпоряджувальних робіт, ліцензій, на здійснення роботи із землеустрою, ліцензій на проведення землеоціночних робіт, мають привести свою діяльність у відповідність до вимог нових Ліцензійних умов.

Втратив чинність аналогічний документ-попередник, затверджений спільним

наказом Держкомпідприємництва і Держкомзему від 13.02.2001 р. № 28/18 (спільний наказ Держкомпідприємництва і Держкомзему від 05.08.2009 р. № 141/422).

(

Наказ Держкомзему від 05.08.2009 р. № 423, набирає чинності через 10 днів після його офіційного опублікування).