21.09.2009

Змінено правила розміщення вогнегасників в авто

Постанова від 03.09.2009 р. № 934

Змінено правила розміщення вогнегасників в авто

 

1.

Кабмін уніс зміни до своєї постанови «Про забезпечення транспортних засобів первинними засобами пожежогасіння» від 08.10.97 р. № 1128, якими:

— затвердив нові

Норми оснащення вогнегасниками колісних транспортних засобів;

— установив, що дія

постанови № 1128 поширюється тільки на колісні транспортні засоби (автомобілі та автобуси) і не стосується тепер залізничного транспорту і його складу (пасажирських вагонів, причепів);

— зобов’язав до 2011 року власників колісних транспортних засобів (далі — ТЗ) забезпечити свої колісні ТЗ первинними засобами пожежогасіння чи аналогічними сертифікованими засобами з відповідною технічною характеристикою.

2.

Кабмін змінами до Правил дорожнього руху (далі — ПДР) установив, що медична аптечка і вогнегасник мають бути в закріпленому стані в місцях, визначених підприємством-виробником, або розміщатися в досяжних місцях, якщо спецмісця не передбачені. При цьому він вилучив норму, згідно з якою заборонялося зберігати в багажнику вогнегасник та аптечку (якщо конструкція автомобіля спеціально для цього місця не передбачає).

Застережено, що тип та кількість вогнегасників повинні відповідати встановленим нормам, а вогнегасники, якими забезпечуються ТЗ, мають бути сертифіковані в Україні відповідно до вимог законодавства.

(

Постанова КМУ від 03.09.2009 р. № 934 набрала чинності 14.09.2009 р.)