12.04.2010

Атестація інженерів з нагляду за будівництвом

Лист від 09.03.2010 р. № 12/19-2-8-14-2348

Атестація інженерів з нагляду за будівництвом

 

1. Мінрегіонбуд

листом нагадав, що інженери з нагляду за будівництвом (далі — інженери технагляду) відповідно до п.п. 6.1.2 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності в будівництві повинні здійснювати підвищення кваліфікації за відповідними навчальними програмами в будь-яких навчальних закладах та організаціях, у тому числі на держпідприємствах, що належать до сфери управління Мінрегіонбуду, які здійснюють таку діяльність і самостійно встановлюють обсяги та вартість таких послуг.

При проведенні атестації інженерів проводиться тестування за допомогою ПК. Організацію та програмне забезпечення тестування здійснює ДП «Державний науково-дослідний інститут автоматизованих систем у будівництві».

Контактні дані та інформація про інженерів технагляду розміщуватимуться на сайті Мінрегіонбуду (www.minregionbud.gov.ua).

На думку Мінрегіонбуду, після проведення атестації

кваліфікаційний сертифікат видається не господарюючому суб'єкту, а інженеру технічного нагляду як фізичній особі, тому подальші витрати має оплачувати така фізична особа: 360 грн. — за тестування з використанням ПК; 500 грн. — за послуги з обробки інформації та формування бази даних (реєстру) фахівців технічного нагляду.

2. У свою чергу, архітектурно-будівельна атестаційна комісія інженерів технічного нагляду (далі — Комісія)

рішенням, що коментується, уповноважила Громадську організацію «Гільдія інженерів технічного нагляду за будівництвом об'єктів архітектури» здійснювати організаційно-технічне, методичне, правове та інше забезпечення діяльності Комісії, визначивши її робочим органом Комісії, а також рекомендувала робочому органу Комісії залучати місцеві осередки Гільдії до забезпечення організації профатестації інженерів технічного нагляду.

(

Лист Мінрегіонбуду від 09.03.10 р. № 12/19-2-8-14-2348; рішення архітектурно-будівельної атестаційної комісії інженерів технічного нагляду від 05.02.10 р. № 6, чинне з дня прийняття)