09.08.2010

Затверджено Порядок переобладнання транспортних засобів

Постанова від 21.07.2010 р. № 607

Затверджено Порядок переобладнання транспортних засобів

 

Кабмін затвердив

Порядок переобладнання транспортних засобів, який визначає процедуру переобладнання транспортних засобів, призначених для експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування.

Переобладнання транспортного засобу відтепер здійснює лише

суб'єкт господарювання, який має нормативно-технічну документацію на відповідний вид переобладнання і свідоцтво про погодження конструкції транспортного засобу щодо забезпечення безпеки дорожнього руху, або власник такого засобу в індивідуальному порядку.

Для

переобладнання транспортного засобу в індивідуальному порядку власник або його представник має подати до спеціально уповноваженої організації (ДП «ДержавтотрансНДІпроект» або до Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС):

— заяву про погодження переобладнання транспортного засобу;

— копії свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу;

— копію акта проведення його огляду.

На основі поданих документів власнику надається:

— або документ про погодження (строк його дії 1 рік);

— або обґрунтована відмова в погодженні.

Після проведення переобладнання необхідно пройти оцінювання відповідності переобладнаного транспортного засобу (має бути проведено протягом місяця), результатом якого є

сертифікат відповідності для переобладнаних автобусів та акт технічної експертизи або сертифікат відповідності для інших транспортних засобів.

Оцінювання є платною послугою. Його проводять організації з оцінки відповідності, до яких належать:

— випробувальна лабораторія (центр), що має атестат акредитації відповідної галузі;

— орган з оцінки відповідності, визнаний та призначений в установленому порядку для проведення процедури сертифікації транспортних засобів;

— підприємство, що має (чинний до 31 грудня 2011 року) сертифікат відповідності державної системи сертифікації УкрСЕПРО з установленням відповідності конструкції транспортного засобу, що переобладнаний, умовам (вимогам), викладеним у документі про погодження. Звернемо увагу, що після проведення переобладнання потрібно також здійснити перереєстрацію переобладнаного транспортного засобу.

(Постанова КМУ від 21.07.10 р. № 607, набрала чинності 30.07.10 р.)