13.12.2010

Критерії ризику для сфери лісового насінництва та розсадництва

Постанова від 01.12.2010 р. № 1093

Критерії ризику для сфери лісового насінництва та розсадництва

 

Кабмін затвердив

Критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від здійснення господарської діяльності і визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері лісового насінництва та розсадництва.

Визначено такі

критерії : 1) дотримання технології щодо заготівлі, виробництва, пакування, маркування, зберігання, затарювання та реалізації насіння і садильного матеріалу лісових рослин; 2) виконання вимог стандартів, норм, правив та інших нормативно-правових актів у профільній сфері.

Господарюючі суб’єкти розподіляються

за такими ступенями ризику: 1) високий — господарюючі суб’єкти, які здійснюють діяльність, пов’язану з оригінальним насінням і садильним матеріалом лісових рослин. Їх перевіряють не частіше 1 разу на рік; 2) середній — господарюючі суб’єкти, які здійснюють діяльність, пов’язану з елітним насінням. Їх перевіряють не частіше 1 разу на 2 роки; 3) незначний — господарюючі суб’єкти, які здійснюють діяльність, пов’язану з репродукційним насінням. Їх перевіряють 1 раз на 3 роки. Якщо госпсуб’єкт може одночасно належати до двох ступенів ризику, його відносять до вищого ступеня.

Держнагляд

за діяльністю господарюючих суб’єктів у сфері лісового насінництва і розсадництва здійснюється Держкомлісгоспом.

(

Постанова КМУ від 01.12.10 р. № 1093, чинна з 08.12.10 р.)