20.12.2010

Затверджено форму декларації зміни оптово-відпускної ціни на лікарський засіб

Наказ від 08.11.2010 р. № 1006

Затверджено форму декларації зміни оптово-відпускної ціни на лікарський засіб

 

Нагадаємо, що Кабмін

постановою від 01.11.10 р. № 1012** встановив, що з 1 грудня 2010 р. підлягають декларуванню зміни оптово-відпускних цін на лікарські засоби, включені до Переліку лікарських засобів вітчизняного та іноземного виробництва, які можуть закуповувати заклади і установи охорони здоров’я, що повністю або частково фінансуються з державного та місцевих бюджетів, затвердженого постановою КМУ від 05.09.96 р. № 1071, крім наркотичних, психотропних лікарських засобів, прекурсорів, медичних газів та лікарських форм, які виготовляються в аптеках за рецептами лікарів (магістральними формулами) та на замовлення лікувально-профілактичних закладів з дозволених до застосування діючих та допоміжних речовин. Крім того, цією постановою він затвердив і Порядок декларування зміни оптово-відпускних цін на лікарські засоби, які закуповуються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.

** Див. ком. «Лікарські засоби: КМУ зобов’язав декларувати зміну оптово-відпускних цін на лікарські засоби, які закуповуються за рахунок бюджетних коштів» // «БТ», 2010, № 47, с. 6.

Але самої форми декларації зміни оптово-відпускної ціни на лікарський засіб та порядку ведення Реєстру оптово-відпускних цін на лікарські засоби (який відтепер повинен вести МОЗ) та надання Витягу з такого Реєстру затверджено не було.

У зв’язку з цим МОЗ для виконання норм вище згаданої постанови КМУ затвердив форму декларації зміни оптово-відпускної ціни на лікарський засіб та Положення про реєстр оптово-відпускних цін на лікарські засоби та порядок внесення до нього змін.

(Наказ МОЗ від 08.11.10 р. № 1006, набирає чинності з дня офіційного опублікування).