15.02.2010

Паркування автотранспорту — зустрічайте нові Правила

Постанова від 03.12.2009 р. № 1342

Паркування автотранспорту — зустрічайте нові Правила

 

Кабмін затвердив

Правила паркування транспортних засобів на вулицях та дорогах населених пунктів.

Правила

поширюються на осіб, які розміщують транспортні засоби (далі — ТЗ) на майданчиках для паркування; і на господарюючих суб'єктів, які утримують такі майданчики.

Правила

не поширюються на регулювання питань організації та порядку надання послуг зі зберігання ТЗ, які належать громадянам та юридичним особам, а також транзитних ТЗ, що здійснюють міжнародні та міжміські перевезення, організацію та порядок надання яких установлено Правилами зберігання транспортних засобів на автостоянках.

Правилами

встановлено :

паркування може бути платним чи безоплатним відповідно до рішення органу місцевого самоврядування чи оператора (господарюючого суб'єкта, який здійснює облаштування та утримання майданчика для паркування);

розміщення майданчиків для паркування за окремими адресами здійснюється в установленому порядку органами місцевого самоврядування за погодженням з Державтоінспекцією МВС згідно з місцевими правилами забудови;

— відведені майданчики для платного паркування обов'язково

мають бути обладнані паркувальними автоматами з розрахунку не менше як один автомат на 10 місць для паркування з обох боків уздовж проїзної частини вулиці, дороги чи тротуару, а також обладнані автоматичними в'їзними та виїзними терміналами (пп. 14 і 16 Правил, ці норми набирають чинності з 01.01.2012 р.)

(Постанова КМУ від 03.12.2009 р. № 1342; набирає чинності з 01.03.10 р.)