24.05.2010

Порядок нагляду для акціонерних товариств

Рішення від 22.12.2009 р. № 1607

Порядок нагляду для акціонерних товариств

 

ДКЦПФР затвердила

Порядок нагляду за реєстрацією акціонерів, проведенням загальних зборів, голосуванням та підбиттям його підсумків на загальних зборах акціонерних товариств (далі — Порядок нагляду) .

Порядком нагляду

передбачено процедуру призначення Комісією представників для здійснення спостереження за реєстрацією акціонерів, проведенням загальних зборів, голосуванням та підбиттям його підсумків на загальних зборах публічних та приватних акціонерних товариств і порядок проведення такого нагляду в публічних та приватних акціонерних товариствах. Представники Комісії можуть призначатися за зверненням акціонера чи акціонерів; посадової особи акціонерного товариства; реєстратора або депозитарію, якщо повноваження рахункової комісії передано їм; з ініціативи самої Комісії.

Порядок нагляду

містить докладну інформацію про організацію нагляду: в який спосіб повідомляється товариство, на підставі яких документів діють представники ДКЦПФР, що саме перевіряють та як оформляють результати нагляду. За підсумками нагляду складається протокол у затвердженій формі. Дії представників ДКЦПФР може бути оспорено в самій ДКЦПФР або в суді.

(Рішення ДКЦПФР від 22.12.09 р. № 1607,

діє з 17.05.10 р.)