22.11.2010

Торгівля сільгосптехнікою тепер регламентується Порядком

Постанова від 20.10.2010 р. № 955

Торгівля сільгосптехнікою тепер регламентується Порядком

 

Унесено зміни до

Порядку здійснення оптової та роздрібної торгівлі транспортними засобами та їх складовими частинами, що мають ідентифікаційні номери (постанова КМУ від 11.11.09 р. № 1200).

Відтепер цей

Порядок поширюється на торгівлю тракторами, самохідними шасі, самохідними сільськогосподарськими, дорожньо-будівельними та меліоративними машинами, сільгосптехнікою.

Тепер

облік господарюючих суб’єктів, що здійснюють оптову та роздрібну торгівлю транспортними засобами та їх складовими частинами, ведеться:

1) при торгівлі автомобілями, автобусами, мотоциклами всіх типів, марок та моделей, причепами, напівпричепами, мотоколясками, іншими транспортними засобами та їх складовими частинами, що мають реєстраційні номери, —

Державтоінспекцією в порядку, установленому МВС;

2) при торгівлі тракторами, самохідними шасі, самохідними сільськогосподарськими, дорожньо-будівельними та меліоративними машинами, сільгосптехнікою, іншими механізмами та їх складовими частинами, що мають реєстраційні номери, —

Держтехнаглядом у порядку, установленому Мінагрополітики.

Зауважимо, що облік сільгосптехніки давно провадиться Держтехнаглядом відповідно до

Типового положення про інспекцію державного технічного нагляду обласної, Київської та Севастопольської міської державної адміністрації (постанова КМУ від 12.01.96 р. № 59). Просто тепер правила торгівлі транспортними засобами (у тому числі сільгосппризначення) будуть регламентуватися єдиним порядком.

(Постанова КМУ від 20.10.10 р. № 955, чинна з 29.10.10 р.)