06.09.2010

Затверджено Положення про ліцензійну картку, що додається до ліцензії на автоперевезення пасажирів та вантажів

Наказ від 22.07.2010 р. № 514

Затверджено Положення про ліцензійну картку, що додається до ліцензії на автоперевезення пасажирів та вантажів

 

Нагадаємо, що діяльність з надання послуг з перевезення пасажирів та вантажів автомобільним транспортним засобом (далі — автоТЗ) підлягає ліцензуванню

(ст. 14 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» від 01.06.2000 р. № 1775-III). До ліцензії обов'язково має додаватися ліцензійна картка (далі — ЛК) на кожен автоТЗ. ЛК є бланком суворої звітності, до якого заносяться реєстраційні дані ліцензії та автоТЗ (п. 1.9 Ліцензійних умов, затверджених наказом Мінтрансзв’язку від 02.07.10 р. № 427 // «БТ», 2010, № 34, с. 4).

І ось Мінтрансзв’язку затвердило нове

Положення про ліцензійну картку (старе Положення, затверджене наказом від 24.11.05 р. № 803, втрачає чинність з 27.08.10 р.). Поспішаємо відразу заспокоїти автовласників — старі ЛК, видані до набуття чинності наказом, що коментується, дійсні до закінчення зазначеного в них терміну дії.

Нове

Положення, як і попереднє, установлює процедуру оформлення та видачі таких ЛК і практично дублює старе:

1. Нові

ЛК також видаються безкоштовно органом ліцензування — Головавтотрансінспекцією та її територіальними органами в областях, АР Крим, містах Києві та Севастополі.

2. Заявнику може бути

відмовлено в оформленні ЛК з тих самих підстав (у разі встановлення недостовірності даних у документах, поданих заявником для отримання ЛК, а також невідповідності автоТЗ (власного чи такого, що використовується на інших законних підставах, технічним вимогам) установленим Ліцензійними умовами).

3. Нові

ЛК, як і раніше, оформляються згідно з документами, що додаються до заяви про видачу ліцензії, у строки, передбачені для видачі ліцензії, та видаються одночасно з ліцензією.

4.

Строк дії нових ЛК також відповідає строку дії ліцензії.

5.

ЛК, як і раніше, має знаходиться в автоТЗ під час його використання для надання послуг з перевезення пасажирів та вантажів.

(Наказ Мінтрансзв’язку від 22.07.10 р. № 514, чинний з 27.08.10 р.)