27.09.2010

Ветеринарні імунобіологічні засоби: змінився порядок їх зберігання і транспортування

Наказ від 10.08.2010 р. № 324

Ветеринарні імунобіологічні засоби: змінився порядок їх зберігання і транспортування

 

Держкомветмедицини вніс зміни до

Правил транспортування і зберігання ветеринарних препаратів, субстанцій, готових кормів, кормових добавок та засобів ветеринарної медицини у ветеринарних аптеках, їх структурних підрозділах, на базах, складах тощо (наказ Держветмедицини і Мінагропрому від 13.08.02 р. № 44).

Так, щодо ветеринарних імунобіологічних засобів (ВІЗ) установлено такі вимоги в частині:

температурних умов: зберігати і транспортувати ВІЗ потрібно із дотриманням оптимальних температурних умов (від +2 до +8° C). Якщо ВІЗ потребують особливих умов зберігання і транспортування, необхідно керуватися листівками-вкладками, що додаються до препарату;

термоіндикації: кожну транспортну партію ВІЗ, що відправляється на одну адресу, відправник має забезпечити термореєстраторами та/або індикаторами заморожування, що вкладаються всередину одиниці зберігання або термоконтейнера з ВІЗ та опечатуються;

зберігання: зберігати ВІЗ у холодильниках потрібно окремо від інших ветпрепаратів;

відпуску: суворо заборонено відпуск ВІЗ на всіх рівнях холодового ланцюга за відсутності в одержувача відповідних умов для зберігання і транспортування (спецтранспорту, обладнаного рефрижераторною установкою, або термоконтейнерів з холодовими елементами).

У новій редакції викладено форму

Журналу придбання, реалізації, зберігання та знешкодження ветеринарних імунобіологічних засобів, а також з'явилися дві нові форми (додатки 13 і 14): Акт приймання-передачі ВІЗ; Журнал реєстрації температури холодильної (морозильної) камери.

(

Наказ Держкомветмедицини від 10.08.10 р. № 324, чинний з 20.09.10 р.)