04.04.2011

Вартість проїзду на таксі працівників за певних умов не обкладається податком на доходи

Відповідь на запитання

Вартість проїзду на таксі працівників за певних умов не обкладається податком на доходи

 

Чи підлягає обкладенню ПДФО вартість проїзду на таксі посадовими особами ЮО, якщо такі переміщення пов'язані з господарською діяльністю підприємства та є підтверджуючі документи (квитанції та маршрутний лист)?

 

Відповідно до

п.п. «а» п.п. 164.2.17 Податкового кодексу України до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається дохід, отриманий як додаткове благо у вигляді вартості використання житла, інших об'єктів матеріального або нематеріального майна, наданих платнику податку в безоплатне користування, або компенсації вартості такого користування, крім випадків, коли таке надання або компенсація зумовлена виконанням платником податку трудової функції відповідно до трудового договору (контракту) чи передбачені нормами колективного договору або відповідно до закону в установлених ними межах.

Таким чином,

вартість проїзду на таксі посадовими особами, яка відшкодовується юридичною особою, не є об'єктом обкладення податком на доходи фізичних осіб платника податку, якщо така компенсація зумовлена виконанням платником податку трудової функції відповідно до трудового договору (контракту) чи передбачена нормами колективного договору, та витрати підтверджені відповідними фінансовими документами.

 

За матеріалами Єдиної бази податкових знань,
 розміщеної на офіційному сайті ДПАУ:
 www.sta.gov.ua