08.08.2011

Форма № 1ДФ: Головному управлінню праці дозволили не відображати неоподатковувані виплати

Лист від 23.06.2011 р. № 04-39/10-634

Форма № 1ДФ: Головному управлінню праці дозволили не відображати неоподатковувані виплати

 

Комітет ВРУ з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики «дозволив» Головному управлінню праці та соціального захисту населення Київської міської державної адміністрації у

ф. № 1ДФ не відображати суми доходів, які не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу, зокрема доходи, зазначені в ч. 1 п.п. 165.1.1 ПКУ (соціальні виплати, які в загальному випадку у ф. № 1ДФ відображаються з ознакою «128»).

Найпоширеніша виплата, що відображається звичайними підприємствами у

ф. № 1ДФ з ознакою доходу «128», — це декретні. Ми радимо не робити поспішних висновків і, як і раніше, продовжувати відображати неоподатковувані виплати у ф. № 1ДФ, адже лист не має нормативного характеру та адресований Головному управлінню праці.

Ми вже давно висловлювали свою думку про те, що

неоподатковувані виплати у ф. № 1ДФ, яка призначена для відображення оподатковуваного доходу, відображати недоцільно. Нарешті подібна ідея втілилась у життя хоча б щодо Головного управління праці. Сподіваємося, надалі вона отримає розвиток і для звичайних підприємств, і з'явиться законодавча підстава для невідображення неоподатковуваних виплат у ф. № 1ДФ.

(Лист Комітету ВРУ з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики від 23.06.11 р. № 04-39/10-634)