05.12.2011

Готельні послуги: є позитивні зміни у класифікації

Постанова від 16.11.2011 р. № 1203

Готельні послуги: є позитивні зміни у класифікації

 

Кабмін уніс зміну до абзаців другого та третього п. 2 Порядку надання послуг з тимчасового розміщення (проживання), затвердженого постановою КМУ від 15.03.06 р. № 297 (далі — Порядок), замінивши цифри «10» цифрами «30».

А це означає, що тепер пунктом 2 Порядку готелі та інші об'єкти, призначені для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання) (далі — засоби розміщення), поділяються на такі типи:

колективні — засоби розміщення загальною кількістю 30 місць (було — 10) чи більше, в яких надають місце для нічлігу в кімнаті чи іншому приміщенні та за які справляється плата за встановленими розцінками;

індивідуальні — житло, в якому за плату чи безкоштовно надається обмежена кількість місць (менше 30, було — менше 10). У такому засобі одиниці розміщення (кімнати, житла) мають бути відокремлені одна від одної.

Нагадаємо, що згідно з п. 6 Порядку фізичні особи — власники чи орендарі колективних засобів розміщення надають послуги з тимчасового розміщення (проживання) за умови держреєстрації їх як суб'єктів підприємницької діяльності.

Таким чином, збільшення кількості місць проживання до 30 в індивідуальних засобах розміщення, по суті, допускає можливість надання послуг з тимчасового розміщення (проживання) фізичними особами — власниками чи орендарями індивідуальних засобів розміщення без їх держреєстрації як суб'єкти підприємницької діяльності.

Цілком очевидно, що такими змінами Кабмін починає готувати «спальне» підґрунтя під Євро-2012.

(Постанова КМУ від 16.11.11 р. № 1203, чинна з дня опублікування)