13.06.2011

Із липня оприлюднюватиметься інформація про обсяг торгівлі цінними паперами, що пройшли процедуру лістингу

Рішення від 01.03.2011 р. № 190

Із липня оприлюднюватиметься інформація про обсяг торгівлі цінними паперами, що пройшли процедуру лістингу

 

Нагадаємо: відповідно до

п. 1 гл. 2 рішення ДКЦПФР від 21.05.07 р. № 1035 організатора торгівлі цінними паперами (далі — ЦП) уповноважено оприлюднювати: (1) перелік торговців ЦП, допущених до укладення договорів купівлі-продажу ЦП на організаторі торгівлі; (2) перелік ЦП, які пройшли процедуру лістингу**, вилучені з лістингу (делістинг); (3) обсяг торгівлі ЦП (кількість ЦП, загальну вартість укладених договорів, курс ЦП за кожним емітентом окремо). Ця інформація оприлюднюється щодня до 10:00 наступного за звітним дня та/або нерегулярно — протягом 2 робочих днів із моменту виникнення змін, що відбулися в переліку торговців ЦП та/або в переліку ЦП, які пройшли процедуру лістингу.

** Лістинг — сукупність процедур зі включення цінних паперів до реєстру організатора торгівлі та здійснення контролю за відповідністю цінних паперів і емітента умовам та вимогам, установленим у правилах організатора торгівлі (ст. 1 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» від 23.02.06 р. № 3480-IV).

ДКЦПФР, використовуючи дані наведеної вище інформації, планує

з 1 липня 2011 року формувати та оприлюднювати інформацію про обсяг торгівлі акціями та облігаціями українських емітентів, що пройшли процедуру лістингу та перебувають в обігу на організаторах торгівлі. Перелік інформації, яка оприлюднюється, наведено в рішенні, що коментується.

Інформація розміщуватиметься на офіційному сайті та в офіційних друкованих виданнях ДКЦПФР та використовуватиметься з наступного дня після її оприлюднення.

(Рішення ДКЦПФР від 01.03.11 р. № 190, діє з 01.07.11 р.)