02.07.2012

Зміни до Порядку державної реєстрації транспортних засобів для іноземних організацій

Постанова від 20.06.2012 р. № 550

Зміни до Порядку державної реєстрації транспортних засобів для іноземних організацій

 

Кабмін уніс зміни до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів (постанова КМУ від 07.09.98 р. № 1388), згідно з якими держреєстрація (перереєстрація), зняття з обліку транспортних засобів (далі — ТЗ) проводиться:

1) ТЗ дипломатичних представництв та консульських установ, представництв міжнародних організацій в Україні, їх персоналу та членів сімей персоналу, акредитованих в установленому порядку в МЗС, — підрозділами ДАІ за клопотанням МЗС на підставі документів, зазначених у п. 31 Порядку (під зобов'язання про їх зворотне вивезення). Форма клопотання затверджується спільним наказом МВС та МЗС;

2) ТЗ іноземних організацій, які забезпечують реалізацію програм (проектів) міжнародної технічної допомоги (виконавці проектів) згідно з міжнародними договорами України, іноземних громадян та осіб без громадянства — підрозділами ДАІ на загальних підставах.

При цьому держреєстрація тимчасово ввезених на митну територію України ТЗ, що належать зазначеним особам, які не є резидентами України, може проводитися на підставі документів, що підтверджують право власності, користування і (або) розпорядження такими засобами без надання документа, що підтверджує їх реєстрацію за межами України.

(Постанова КМУ від 20.06.12 р. № 550, чинна з 27.06.12 р.)