11.06.2012

Дитячі путівки від ФТВП: тепер дітям починаючи з 6 років

Постанова від 03.04.2012 р. № 8

Дитячі путівки від ФТВП: тепер дітям починаючи з 6 років

 

Фонд соцстрахування з тимчасової втрати працездатності (ФТВП) уніс зміни до свого Порядку фінансування оздоровлення дітей застрахованих осіб в дитячих закладах оздоровлення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженого постановою від 25.02.09 р. № 17 (далі — Порядок № 17).

Якщо раніше путівки за рахунок Фонду могли отримуватися для дітей віком від 7 до 18 років, то тепер нижню вікову межу знижено до 6 років.

Тепер до заяви застрахованої особи про надання путівки потрібно також додати копію свідоцтва про народження дитини, а також копії документів про всиновлення, установлення опіки та піклування. Особам, застрахованим у ФТВП на добровільних засадах, також потрібно надати копію договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. Право на дитячу путівку в таких осіб виникає за умови сплати ЄВС.

Крім того, у новій редакції викладено форму Заяви на часткове фінансування оздоровлення дітей у дитячому закладі оздоровлення, яка подається страхувальником до ФТВП (додаток 1 до Порядку № 17).

Рекомендуємо також ознайомитися з Темою тижня «Путівки працівникам та їх дітям» // «БТ», 2012, № 22, с. 34.

(Постанова ФТВП від 03.04.12 р. № 8, діє із дня опублікування)