18.06.2012

Мінагрополітики роз’яснило окремі нюанси заповнення документів для виплати компенсації

Лист від 10.05.2012 р. № 37-21-1-15/7772

Мінагрополітики роз’яснило окремі нюанси заповнення документів для виплати компенсації

 

Щоб нарахувати та виплатити компенсацію за поставлене сільгосптоваровиробниками молоко та м’ясо у живій вазі, переробне підприємство має відповідно до пп. 11 та 12 п. 1 підрозд. 2 розд. XX Податкового кодексу України використовувати такі документи, як Розрахунок розподілу суми компенсації та Відомість про виплачені суми компенсації, форми яких затверджені наказом Мінагрополітики від 02.03.12 р. № 101. Ці два документи взаємопов’язані: дані із Розрахунку, в якому розраховується сума компенсації, переносяться до Відомості, яка є документом для виплати таких коштів.

При цьому у Розрахунку у разі реалізації сільгосптоваровиробником різних видів продукції тваринництва та/або за різними цінами за одиницю такої продукції компенсація розраховується за кожне таке постачання окремо та відповідно записується окремим рядком. Порядок заповнення Відомості таких вимог не містить, тому виникає запитання: чи слід у Відомості за аналогією із Розрахунком проводити деталізацію нарахованої компенсації?

Відповідь на це запитання надало Мінагрополітики: у Відомості зазначається лише сума компенсації по кожному сільгосптоваровиробнику, нарахована за всіма видами продукції тваринництва, поставленої у звітному періоді, і деталізація за цінами не передбачена, а тому у цьому документі переробне підприємство має вказувати по окремому товаровиробнику виключно загальну суму компенсації, що нарахована йому за поставлену продукцію.

(Лист Мінагрополітики від 10.05.12 р. № 37-21-1-15/7772).