19.03.2012

ФНВ оновив правила роботи страхових експертів з охорони праці

Постанова від 20.12.2011 р. № 63

ФНВ оновив правила роботи страхових експертів з охорони праці

 

ФНВ затвердив нове Положення про службу страхових експертів з охорони праці, профілактики нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань (далі — Положення), у зв’язку з чим Положення-попередник (було затверджене постановою ФНВ від 15.08.01 р. № 24) втратило чинність.

Основним завданням служби страхових експертів є виконання статутних функцій та обов'язків ФНВ щодо проведення профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим випадкам загрози здоров'ю працівників, викликаним умовами праці. Права страхових експертів названі у розділі III Положення, а основні завдання та функції служби страхових експертів — у розділі IV. Серед прав страхових експертів звертаємо увагу на право безперешкодно та в будь-який час відвідувати підприємства для перевірки стану умов і безпеки праці та проведення профілактичної роботи з цих питань (за пред'явленням посвідчення).

Щоб реалізувати такі завдання, страхові експерти мають право проводити планові та позапланові перевірки стану умов і безпеки праці та профілактичної роботи на підприємствах. На відміну від попередника у новому Положенні в окремих розділах описано порядок проведення перевірок стану умов і безпеки праці та профілактичної роботи (розділ VI), а також процедуру усунення виявлених порушень (розділи VII та VIII).

(Постанова правління ФНВ від 20.12.11 р. № 63, набрала чинності з 03.02.12 р.)