07.05.2012

Телетюнер для цифрового телебачення безкоштовно отримають лише соціально незахищені громадяни

Постанова від 21.03.2012 р. № 245

Телетюнер для цифрового телебачення безкоштовно отримають лише соціально незахищені громадяни

 

Кабмін постановою, що коментується, затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами прийняття сигналів цифрового телерадіомовлення.

Перехід з аналогового на цифрове телерадіомовлення, що здійснюється для забезпечення найкращих умов для користувачів, має відбутися до 17 червня 2015 року. Однак для отримання сигналів цифрового мовлення необхідно мати спеціальне обладнання — цифровий телетюнер.

Законом України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» передбачено кошти для забезпечення населення засобами прийняття сигналів цифрового мовлення. За ці кошти телетюнери типу DVB-T2 встановлюватимуться безкоштовно соціально незахищеним категоріям користувачів.

Передбачено, що цифрові телетюнери видаватимуться безкоштовно лише деяким категоріям громадян із розрахунку 1 телетюнер на 1 житлове приміщення. До них належать: (1) інваліди I та II груп; (2) інваліди війни III групи; (3) особи, які виховують дитину-інваліда, за умови, що дитина проживає разом з ними; (4) особи з малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям»; (5) особи, які отримують субсидію на оплату послуг ЖКГ. Ці громадяни повинні звернутися до органів праці та соціального захисту населення з відповідною заявою про забезпечення їх телетюнерами.

(Постанова КМУ від 21.03.12 р. № 245, чинна з 06.04.12 р.)