19.11.2012

ФТВП уніс зміни до Порядку № 30 (перевірки одержувачів часткового фінансування з ФТВП)

Постанова від 31.07.2012 р. № 42

ФТВП уніс зміни до Порядку № 30 (перевірки одержувачів часткового фінансування з ФТВП)

 

Постановою, що коментується, Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (ФТВП) затвердив зміни до Порядку проведення перевірок одержувачів коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності цільового призначення, оформлення, реалізації та оскарження їх результатів, затвердженого постановою правління ФТВП від 22.12.10 р. № 30 (далі — Порядок).

Із визначення «одержувачі страхових коштів» для цілей застосування Порядку виключено страхувальників (абз. 4 розд. II Порядку). Тому тепер чітко визначено, що дія цього Порядку на страхувальників не поширюються. Нагадаємо: страхувальників, які одержують кошти з ФТВП на виплату допомог, ФТВП перевіряє, керуючись Інструкцією про порядок проведення перевірок страхувальників з коштів Фонду соціального страхування після тимчасової втрати працездатності, прийняття рішень за їх результатами та процедури оскарження, затвердженою постановою правління ФТВП від 22.12.10 р. № 29. Таким чином, згідно з Порядком працівники ФТВП перевірятимуть лише санаторії-профілакторії, що є структурними підрозділами підприємств, установ, організацій та навчальних закладів (власників), дитячо-юнацькі спортивні школи, дитячі заклади оздоровлення, профспілкові організації), які отримують часткове фінансування з бюджету ФТВП.

Завдяки змінам розширилося коло підстав для проведення позапланових перевірок (п. 3.7 доповнено пп. «г» — «і»), передбачено можливість продовжити проведення перевірок до 60 робочих днів (п. 3.12), підкориговано порядок оформлення результатів перевірки (розд. V) і процедури оскарження рішення за матеріалами перевірки (розд. VI).

(Постанова правління ФТВП від 31.07.12 р. № 42, набрала чинності з 09.11.12 р.).