22.10.2012

Сертифікація: встановлено Порядок затвердження конструкції транспортних засобів

Наказ від 17.08.2012 р. № 521

Сертифікація: встановлено Порядок затвердження конструкції транспортних засобів

 

Мінінфраструктури на виконання абзацу другого п. 2 постанови КМУ «Деякі питання сертифікації транспортних засобів, їх частин та обладнання» від 09.06.11 р. № 738 затвердило:

1) Порядок затвердження конструкції транспортних засобів, їх частин та обладнання (надалі — Порядок), яким визначається механізм затвердження конструкції колісних транспортних засобів (надалі — КТЗ) категорій M, N, O, L, нових частин та обладнання, які можуть бути встановлені та/або використані на КТЗ відповідно до вимог Угоди про прийняття єдиних технічних приписів для колісних транспортних засобів, предметів обладнання та частин, які можуть бути встановлені та/або використані на колісних транспортних засобах, і про умови взаємного визнання офіційних затверджень, виданих на основі цих приписів. До Порядку про КТЗ затверджено 10 додатків.

У Порядку наведено перелік КТЗ, до яких дія цього Порядку не застосовується (пп. 1.6, 1.7 розд. I);

2) Порядок ведення реєстру сертифікатів типу транспортних засобів та обладнання і виданих виробниками сертифікатів відповідності транспортних засобів або обладнання. Реєстр — це електронна база даних , що містить інформацію про сертифікати типу колісного транспортного засобу та обладнання та сертифікати відповідності транспортних засобів або обладнання.

(Наказ Мінінфраструктури від 17.08.12 р. № 521, набрав чинності з 15.10.12 р.)