03.09.2012

Електронний податковий сервіс щодо отримання Довідки про відсутність податкової заборгованості

Лист від 06.07.2012 р. № 18522/7/19-1017

Електронний податковий сервіс щодо отримання Довідки про відсутність податкової заборгованості

 

ДПСУ листом повідомила, що розроблений програмний продукт дозволяє органам ДПС видавати платнику податків Довідку про відсутність заборгованості з податків та зборів (далі — Довідка) в електронному вигляді на підставі поданої ним електронної заяви.

Довідка формується в автоматичному режимі та надсилається засобами електронного зв’язку на електронну адресу (e-mail) платника податків.

Платник податків, який отримав Довідку в електронному вигляді, може звернутися до Центру обслуговування платників податків для одержання Довідки в паперовому вигляді. Для цього платник податків звертається до відповідального працівника залу (секції) видачі довідок і дозвільних документів Центру для перевірки факту видачі органом ДПС Довідки в електронному вигляді. У разі підтвердження такого факту відповідальний працівник Центру негайно повідомляє керівника підрозділу погашення податкового боргу про звернення платника податків, який забезпечує негайну підготовку та підписання Довідки в паперовому вигляді та передає її до Центру. Відповідальний працівник Центру видає Довідку безпосередньо платнику податків.

Судячи з листа, надання такої адмінпослуги має здійснюватися в межах одного відвідування Центру платником податків.

(Лист ДПСУ від 06.07.12 р. № 18522/7/19-1017)