04.02.2013

Критерії ризику у сфері землеустрою

Постанова від 17.12.2012 р. № 1207

Критерії ризику у сфері землеустрою

 

Затверджено Критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, пов’язаної з проведенням робіт із землеустрою, землеоціночних робіт та земельних торгів, і визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю).

Критеріями визнано: (1) додержання вимог законодавства, стандартів, норм, правил у сфері землеустрою, ліцензійних умов провадження господарської діяльності, пов’язаної з проведенням землеоціночних робіт та земельних торгів; (2) розроблення документації із землеустрою та види робіт, які проводять суб’єкти господарювання.

Відповідно до встановлених критеріїв госпсуб’єкти незалежно від форми власності відносяться до одного з 3-х ступенів ризику:

високого (госпсуб’єкти визначені п. 3 Критеріїв, перевірки не частіше ніж 1 раз на 1 рік);

середнього (госпсуб’єкти, які за останній рік розробляли хоча б один з видів документації із землеустрою, зазначених у п. 4 Критеріїв; перевірки не частіше ніж 1 раз на 3 роки);

незначного (госпсуб’єкти, що не віднесені до госпсуб’єктів з високим та середнім ступенем ризику; перевірки не частіше ніж 1 раз на 5 років).

(Постанова КМУ від 17.12.12 р. № 1207, чинна з 09.01.13 р.)