25.02.2013

Цільові аукціони з продажу майна з податкової застави

Наказ від 07.12.2012 р. № 1297

Цільові аукціони з продажу майна з податкової застави

 

Мінфін затвердив Порядок проведення цільових аукціонів з продажу майна платника податків, яке перебуває у податковій заставі.

Порядок поширюється на майно, яке перебуває у податковій заставі та щодо якого прийнято рішення органу ДПС про погашення усієї суми податкового боргу.

Так, заходи, пов’язані з продажем майна на цільовому аукціоні, здійснюються після прийняття керівником органу ДПС за місцем реєстрації платника податків рішення про погашення усієї суми податкового боргу.

Організатором аукціонів з продажу майна платників податків, яке перебуває в податковій заставі, виступають уповноважені товарні біржі, визначені центральним органом ДПС на конкурсних засадах.

Організатор аукціону повинен провести аукціон у строки, визначені відповідним договором, але не пізніше ніж через 2 місяці після його укладення.

Порядок не поширюється: (1) на майно, яке може бути згруповане та стандартизоване; (2) на майно, що швидко псується; (3) на майно, обсяги якого не є достатніми для організації прилюдних торгів; (4) на цінні папері; (5) майно, щодо обігу якого встановлено обмеження законом; (6) цілісні майнові комплексі підприємств, майно яких перебуває у державній або комунальній власності чи якщо згідно із законодавством з питань приватизації для відчуження майна підприємства необхідна попередня згода органу приватизації або іншого державного органу, уповноваженого здійснювати управління корпоративними правами.

(Наказ МФУ від 07.12.12 р. № 1297, чинний з 29.01.13 р.)