29.07.2013

Порядок професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних

Наказ від 31.05.2013 р. № 318/655

Порядок професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних

 

Відповідно до ст. 35 Закону України «Про зайнятість населення» та з метою організації надання соціальних послуг з професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованим безробітним затверджено Порядок професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних. Втрачає чинність аналогічне попереднє Положення (наказ від 13.02.01 р. № 53/59).

Дія нового Порядку поширюється на зареєстрованих безробітних, які мають право на матеріальне забезпечення на випадок безробіття та соціальні послуги з професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття».

Новий Порядок визначає механізм організації територіальними органами Держслужби зайнятості в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, у районах, містах, районах у містах професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних.

Професійне навчання безробітних організовується на замовлення роботодавця або для самозайнятості , провадження підприємницької діяльності з урахуванням побажань безробітних і здійснюється у професійно-технічних та вищих навчальних закладах, у тому числі в навчальних закладах Держслужби зайнятості, на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання або безпосередньо у роботодавців — замовників кадрів за рахунок коштів Фонду безробіття.

Після успішного завершення повного курсу навчання безробітні отримують документи державного зразка: (1) свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації; (2) диплом молодшого спеціаліста, диплом спеціаліста; (3) свідоцтво про підвищення кваліфікації.

(Наказ Мінсоцполітики та МОН від 31.05.13 р. № 318/655, чинний з 16.07.13 р.)