06.06.2016

Реєстраційні заяви: Мін’юст підкоригував документи

Наказ Мін’юсту України від 06.05.16 р. № 1327/5 «Про затвердження Змін до форм заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань»

Мін’юст уніс правки до форм заяв у сфері держреєстрації юросіб, фізосіб-підприємців і громадських формувань. Порцію змін отримали майже всі форми документів.

У багатьох формах змінили формулювання полів і навіть виключили або додали деякі поля та цілі блоки, зокрема, у формах заяв про держреєстрацію створення юрособи, зміни у відомості про юрособу, припинення юрособи шляхом ліквідації. Так, зокрема, в «ліквідаційній» заяві тепер потрібно буде вказувати дані про ліквідаційну комісію, а в заяві на створення юрособи — про юрособу, правонаступником якої є нове підприємство, створене шляхом злиття, поділу, виділення, перетворення.

У формах заяв про держреєстраційні дії для фізосіб-підприємців, крім іншого, виправили помилку в полях про наявність обмежень на представництво від імені ФОП (раніше — юрособи).

Крім того, додали дві нові форми заяв для відокремлених підрозділів:

• про державну реєстрацію припинення відокремленого підрозділу юридичної особи;

• про державну реєстрацію змін до відомостей про відокремлений підрозділ юридичної особи, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань.

Отже, будьте уважні та після набуття чинності наказом, що коментується, використовуйте оновлені форми.

Наказ діє з 04.06.16 р.