24.10.2016

Коли дані з ЄСВ-звітності потрапляють до інтегрованої картки

Як в інтегрованій картці платника здійснюється відображення (рознесення) показників форм податкової звітності та звітності з ЄСВ?

Відображення (рознесення) показників форм податкової звітності та звітності з ЄСВ в інтегрованій картці платника (ІКП) здійснюється на підставі алгоритмів, затверджених у порядку, визначеному окремим організаційно-розпорядчим актом ДФС (п.п. 2 п. 1 розд. IV Порядку № 422*).

* Порядок ведення органами Державної фіскальної служби України оперативного обліку податків і зборів, митних та інших платежів до бюджетів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затверджений наказом Мінфіну від 07.04.16 р. № 422.

У разі подання платниками звітних документів (п.п. 2 п. 4 розд. IV Порядку № 422):

у терміни, встановлені для такого подання, а також з порушенням термінів подання, але до настання граничного строку сплати грошового зобов’язання, нарахування в ІКП відбуваються за датою, що відповідає даті граничного терміну сплати грошових зобов’язань за такими звітними документами;

після настання граничного строку сплати грошового зобов’язання, а також уточнюючих звітних документів та звітних документів, поданих за звітний період, на який припадає дата ліквідації платника, нарахування в ІКП відображається датою їх подання.

При цьому за уточнюючими звітними документами в ІКП відображається різниця між грошовими зобов’язаннями, зазначеними у поданих раніше звітних документах, та грошовими зобов’язаннями, розрахованими з урахуванням виявлених платником помилок, штрафу та пені (у разі заниження грошового зобов’язання), визначені самостійно платником, якщо інше не передбачено формою звітного документа.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 135.04