12.09.2016

Розділи II і III «алкогольно-тютюнової» звітності: нюанси заповнення від ДФСУ

Яким чином заповнюються графи 2 — 5 розділів II і III звітів № 1-ОА та № 1-ОТ у разі імпорту (експорту) алкогольних напоїв (тютюнових виробів)?

Під час складання Звіту № 1-ОА «Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у оптовій мережі» (далі — Звіт № 1-ОА) та Звіту № 1-ОТ «Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у оптовій мережі» (далі — Звіт № 1-ОТ) необхідно керуватися вимогами відповідних порядків, затверджених наказом Мінфіну від 11.02.16 р. № 49 (далі — наказ № 49).

Згідно із зазначеними документами при заповненні розділу II і розділу III Звіту № 1-ОА (Звіту № 1-ОТ):

• до гр. 2 слід внести код адміністративно-територіальної одиниці згідно з додатком до наказу № 49;

• до гр. 3 — найменування (П. І. Б.) контрагента;

• до гр. 4 — місцезнаходження імпортера (експортера), суб’єкта підприємницької діяльності — юрособи або місце проживання фізособи — суб’єкта господарювання (контрагента) та номер контактного телефону;

• до гр. 5 — код ЄДРПОУ/реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта суб’єкта господарювання.

У разі імпорту (експорту) алкогольних напоїв (тютюнових виробів) при заповненні розділів II і III Звіту № 1-ОА (Звіту № 1-ОТ) у гр. 2 рекомендується проставляти код «28», а в графах 3 — 5 — усі наявні реквізити імпортерів (експортерів) алкогольних напоїв (тютюнових виробів).

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 115.02