27.02.2017

Сертифікат аудитора

Аудиторська палата виклала в новій редакції Положення про сертифікацію аудиторів. Відповідно до цих змін особа, яка бажає отримати сертифікат аудитора, повинна, як і раніше, пройти кваліфікаційний іспит, що проводиться в два етапи: перший — письмове тестування (або тестування на ПЕОМ); другий — письмове розв’язання ситуаційних завдань, затверджених комісією.

При цьому перший етап, як і раніше, проводитиме затверджена комісія в АПУ. Другий етап відтепер проводитиме не комісія, а Група з адміністрування іспиту, а перевіряти роботи буде Група з перевірки другого етапу.

Для того щоб уникнути фальсифікації, визначено, що до складу таких груп не можуть входити особи, які пов’язані з членами АПУ, працівниками Секретаріату АПУ та особами, які складають кваліфікаційний іспит.

У випадку якщо серед осіб, які складають іспит, є особа, пов’язана з будь-якою особою з Групи адміністрування іспиту, то такий учасник Групи не може брати участі у роботі до моменту припинення стану пов’язаності з особою, що складає кваліфікаційний іспит.

(Рішення Аудиторської палати від 26.01.17 р. № 338/10, чинне з 01.07.17 р.)