26.06.2017

Заповнили ряд. 16.2 або 16.3 ПДВ-декларації? Не забудьте про спецтабличку

Які номер і дату вказують в окремій таблиці ПДВ-декларації у разі збільшення/зменшення залишку від’ємного значення?

У разі заповнення рядків 16.2 та/або 16.3 ПДВ-декларації слід обов’язково заповнити спеціальну табличку «Збільшено/зменшено залишок від’ємного значення за результатами перевірки контролюючого органу на підставі податкового повідомлення-рішення та/або уточнюючого розрахунку», у яку вноситимуться «Дата», «Номер» і «Сума, грн. (+/-)».

Підтвердженням платникові податків того, що його податкові документи прийняті в базу даних ДПС, є квитанція № 2 в електронному вигляді в текстовому форматі. У ній указуються, зокрема, дата і час прийому, реєстраційний номер, податковий період, за який подається ПДВ-звітність, і дані про відправника квитанції (п.п. 7.5 п. 7 розд. III Інструкції № 233*).

* Інструкція з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку, затверджена наказом ДПАУ від 10.04.08 р. № 233.

При складанні податкового повідомлення-рішення (ППР) йому також присвоюється номер і відповідно до затвердженої Порядком № 1204** форми ППР проставляється дата його складання (п. 8 розд. II Порядку № 1204).

** Порядок надсилання контролюючими органами податкових повідомлень-рішень платникам податків, затверджений наказом Мінфіну від 28.12.15 р. № 1204.

Тому при заповненні:

ряд. 16.2 ПДВ-декларації в графах спецтаблички слід внести дату прийому і реєстраційний номер УР, які вказані у квитанції № 2;

ряд. 16.3 — дату складання ППР і присвоєний йому контролюючим органом номер.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 101.23