18.09.2017

Нова форма «розблокувального» Повідомлення

Підкажіть, за якою формою сьогодні слід подавати письмові пояснення і копії документів для розблокування податкових накладних?

Це питання виникло невипадково. Усе тому, що ще 18.08.17 р. на сайті однієї з бухгалтерських програм з’явилося оновлення, яке сповіщало про появу у тому числі нової форми Повідомлення про подання «розблокувальних» документів (J(F) 1312602). Тільки відправити її до ДФСУ ніяк не виходило.

І все через те, що оновлена форма Повідомлення (разом з іншими документами) з’явилася на офіційному сайті контролерів і стала доступною для використання в Електронному кабінеті платника (ЕКП) лише 30.08.17 р.

Для того, щоб з нею ознайомитися, зайдіть в особисту частину ЕКП, перейдіть у вкладку «Введення звітності», натисніть «Створити запис». У верху вікна, що відкрилося, виберіть період «вересень». У переліку документів, що з’явився, знайдіть оновлене Повідомлення за формою J(F) 1312602.

Змін у ньому небагато. Додалися усього лише дві нові графи (див. рисунок нижче):

«Номер філії» (гр. 4);

«Реєстраційний номер (за квитанцією, якою повідомлено про зупинку)» (гр. 5).

Таблична частина в новій формі «розблокувального» Повідомлення

До речі, номер форми додатків також змінився (J(F) 1360102), проте сам документ і вимоги до його розміру залишилися колишніми (2 Мб).

А ось у формі Таблиці даних платника без змін. Це, як і раніше, форма J(F) 1312301.