16.04.2018

Підтримка аграріїв — останній крок зроблено!

Нещодавно ми повідомляли, що Кабмін визначився із порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва (див. консультація «Підтримка тваринництва» // «БТ», 2018, № 13) та для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств (див. консультацію «Допомога фермерським господарствам» // «БТ», 2018, № 10).

Водночас щоб аграрії змогли скористатися певним видом держпідтримки, Мінагрополітики мав затвердити:

1) Положення про Комісію для надання державної підтримки галузі тваринництва;

2) форми Заявок для отримання різних видів держпідтримки та Реєстрів, у яких буде розміщуватись інформація про розміри наданої допомоги.

І от нарешті Мінагрополітики впорався з покладеним на нього обов’язком. Тепер аграрії мають змогу отримати всі види підтримки, на які передбачено кошти в бюджеті.

До відома! Заявки за формою, затвердженою Мінагрополітикою для отримання певних видів підтримки (наприклад, для отримання дотації за утримання корів молочного, молочно-м’ясного та м’ясного напряму продуктивності), слід було подати до 1 квітня. Водночас форма Заявки з’явилася після цієї дати. Тому Мінагрополітики дозволило аграріям подавати документи для отримання цієї дотації до 1 травня (http://www.minagro.gov.ua/uk/node/25530).

(Накази Мінагрополітики від 20.03.18 р. № 150 та від 20.03.18, № 148, чинні з 03.04.18 р.)