23.04.2018

Калейдоскоп документів

Акцизні марки для тютюнових виробів

З метою захисту споживачів від підробки тютюнових виробів Кабмін затвердив нові зразки марок акцизного податку для тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва (крім сигарет з фільтром та без фільтра, цигарок).

Так, для тютюнових виробів (крім сигарет з фільтром та без фільтра, цигарок) вітчизняного виробництва нові марки оформлені в зеленій кольоровій гамі, а імпортного виробництва — фіолетового.

Запроваджуються в обіг марки акцизного податку нового зразка з 01.07.18 р.

(Постановка Кабміну від 04.04.18 р. № 257, чинна з 13.04.18 р.)

Чергове оновлення плану-графіка перевірок ДФСУ

ДФСУ вчергове з початку року оприлюднила на своєму офіційному сайті оновлений план-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2018 рік.

Змін зазнали розділи I та ІІ цього плану-графіка. Нагадаємо, що в них містяться дані юридичних осіб, фінансових установ, постійних представництв та представництв нерезидентів, документальні перевірки яких заплановано на 2018 рік.

Інші розділи плану-графіка (у частині перевірок самозайнятих осіб та юридичних осіб з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування) залишено без змін.

(Дані офіційного веб-сайту ДФСУ: http://sfs.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/320874.html)

Проведення фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА

Наприкінці весни в Україні буде організовано та проведено фінальні матчі Ліги чемпіонів УЄФА та Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок сезону 2017/2018.

У зв’язку з цим ВРУ прийняла низку нормативно-правових актів, яким надаються пільги у сплаті різних податків і зборів. Так, зокрема:

1) до 01.06.18 р. звільнені від нарахування та сплати ЄСВ, а також від нарахування і утримання ПДФО та ВЗ з доходів особи, які виконують роботи та/або надають послуг на території України або за її межами у період підготовки та проведення в Україні фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА та Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок сезону 2017/2018;

2) до 26.05.18 р. звільняються від ПДВ операції із ввезення на митну територію України товарів, необхідних для забезпечення організації та проведення зазначених вище заходів, а також продаж квитків та послуг, що є їх невід’ємною частиною;

3) до 26.05.18 р. звільняється від оподаткування прибуток, отриманий УЄФА та/або його пов’язаними особами від передачі та/або використання комерційних прав, що стосуються фінальних матчів;

4) звільняються від оподаткування ввізним митом товари (крім підакцизних), що ввозяться на митну територію України в митному режимі імпорту, необхідні для забезпечення організації та проведення зазначених заходів, але без їх продажу;

5) звільняються від сплати митних платежів товари, у тому числі транспортні засоби, потрібні для проведення цих матчів, поміщені в митний режим тимчасового ввезення на строк до трьох місяців.

(Закони України від 22.03.18 р. № 2373-VIII, від 22.03.18, № 2374-VIII та від 22.03.18, № 2375-VIII, чинні з 19.04.18 р.).