07.04.2013

Двома словами

Новини

Продовження.
Початок — у № 11’2013 на с. 36

Харківського податківця піймали на хабарі в 120 тис. грн

Прокуратура Харківської області разом із відділом внутрішньої безпеки при Державній податковій службі в Харківській області 22 березня затримали начальника однієї з районних інспекцій податкової служби за підозрою в одержанні хабара розміром 120 тис. гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури області.

Згідно з повідомленням, матеріали про протиправну діяльність підозрюваного надійшли до прокуратури з відділу внутрішньої безпеки при обласній податковій. Із заявою про вимогу в нього хабара з боку начальника районної податкової до прокуратури звернувся директор одного з товариств з обмеженою відповідальністю, у зв’язку з чим облпрокуратура почала досудове розслідування за статтею «одержання хабара у великих розмірах службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимогою хабара».

Установлено, що начальник районної податкової інспекції з серпня 2012 року вимагав від директора компанії хабар у сумі 150 тис. гривень за зменшення суми донарахувань в акті про перевірку діяльності компанії.

Під час здійснення контролю над вчиненням злочину* підозрюваний одержав наприкінці лютого від директора компанії частину зазначеної суми в розмірі 20 тис. гривень. 22 березня він одержав ще 100 тис. гривень, після чого був затриманий. Затриманому обрано застережний захід у вигляді утримання під вартою. Ведеться слідство.

http://glavnoe.ua

 

* Формулювання — супер! — Ред.