21.04.2013

Зворотний зв’язок. Обережно: 1 квітня

Стаття

Обережно: 1 квітня

Перепрошуємо за жарт у № 12’13 (с. 9) і заодно — за жарти попередніх 3 років

У нашій країні вже вірять всьому. Свого часу 1 квітня ми помістили на обкладинці реальний текст оголошення в столиці: «<...> Сдать отчетность по электронной почте Вы можете по адресу: ул. Комарова, 7» («Бухгалтер» № 13’12, с. 1). Це справді було!

На такому тлі наш жартівний наказ Мінфіну про те, що головбух повинен одержувати 80% від зарплати директора (№ 12’13, с. 1 і 6) виглядав цілком правдоподібно.

Багатьох читачів не збентежила ані дата (двічі згадана в предпершоквітневому — березневому — номері) 1 квітня, ані традиційний для наших жартів підпис Л. В. Бетховенко, ані текст, де заступник міністра фінансів давав вказівки і Кабміну привести нормативну базу України у відповідність...»), і першим віце-прем’єрам (попутно скасувавши всі нормативні акти, що суперечать наказу), ані дуже багато чого іншого.

У нас уже не дивуються нічому: можливо в нашій країні все.

У цьому ж випадку «наказ» виявився настільки солодким, що аудитори про нього всерйоз розповідали клієнтам (включаючи «Контроль <...> покласти на перших віце-прем’єр-міністрів України з гуманітарних питань, іноземних справ та сільського господарства і залишаю за собою»). Більше того — одна з відомих читачок зробила це хітом свого семінару, про що особисто обурливо повідомила редакції.

У такому разі можемо для тих самих семінарів порекомендуватине дуже давнього):

ліцензування виробництва самогонних апаратів, що передаються дитсадку (№ 12’10, с. 15, подоба вибачення — на с. 50),

нормативне врегулювання й оподаткування викупу за директора, сплаченого сомалійським піратам,— зі згадуванням форм «1-хабар», «1-відкат» і «1-гопстоп» (там же, с. 36–37),

індексацію податкових ставок на інфляцію (№ 13’11, с. 7, пояснення — № 14’11, с. 7),

фактичне скасування правила конфлікту інтересів згідно зі Статутом ООН і позицією ЮНЕСКО (№ 12’12, с. 7, див. також № 13’12, с. 7 — із поясненням).

і багато що з попереднього.

Все одно ніхто не здивується.

О. К.