31.03.2013

Двома словами

Новини

12 років за 9 відсотків

У Києві за хабар затримано головного державного податкового ревізора-інспектора

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України (СБУ) затримали головного державного податкового ревізора-інспектора одного з районів Києва під час отримання ним хабара в сумі $5 тис.

Як повідомляє прес-служба СБУ, 25-річний податківець, користуючись своїм службовим становищем, вимагав від генерального директора підприємства $5 тис. за те, що «заплющить очі» на порушення фінансового характеру на суму майже 440 тис. грн.

Пообіцявши підприємцеві скасувати акт перевірки, хабарник призначив передання грошей у власному автомобілі в центрі столиці, де й був затриманий. Під час огляду місця події в зазначеному автомобілі виявлено і вилучено 40 тис. грн, незаконно отриманих зловмисником, які були позначені спеціальним розчином, що світиться в ультрафіолеті.

Податківця підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (отримання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище), що карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Інтерфакс-Україна

 

Від редакції «Бухгалтера»

Висновок : нічого не бійтеся, пишіть у СБУ й не соромтеся.

(Заразом видно і ставку : за 440 тис. грн5 тис. дол., тобто близько 40 тис. грн, тобто приблизно 9%.)