18.07.2016

Щодо оплати праці керівників територіальних органів, апаратів апеляційних та місцевих судів, керівників структурних підрозділів апаратів судів

Лист Міністерства соціальної політики України від 20.05.2016 р. № 7291/0/14-16/13

Міністерство соціальної політики України розглянуло листа щодо оплати праці державних службовців територіальних органів, апаратів апеляційних та місцевих судів і повідомляє.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 6 квітня 2016 р. № 292 «Деякі питання оплати праці державних службовців у 2016 році» (із змінами) до 4 групи оплати праці віднесені посади керівників територіальних органів, керівників апаратів апеляційних та місцевих судів, керівників структурних підрозділів апаратів судів, до 5 групи оплати праці віднесені посади заступників керівників територіальних органів, керівників апаратів апеляційних та місцевих судів, керівників структурних підрозділів апаратів судів, до 6 групи оплати праці віднесені посади керівників структурних підрозділів та їх заступників у складі територіальних органів, апаратів апеляційних та місцевих судів, структурних підрозділів апаратів судів.

Отже, розміри посадових окладів державних службовців територіальних органів Державної судової адміністрації, апаратів апеляційних та місцевих судів визначаються з урахуванням зазначеного віднесення та примітки 4 до додатка 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 6 квітня 2016 р. № 292 (із змінами).

Водночас зазначаємо, що листи Міністерства не є нормативно-правовими актами, за своєю природою вони носять інформаційний, роз’яснювальний та рекомендаційний характер і не повинні встановлювати нових правових норм.

Заступник Міністра — керівник апарату В. Іванкевич