21.03.2016

Фестиваль «Дитятко» збільшує призовий фонд номінації «Місцеве самоврядування — це ми!» у П’ЯТЬ разів!

Кожен з нас мріє жити в заможній та успішній країні, мати європейський рівень життя, бути впевненим у майбутньому. Водночас одна людина просто чекає на зміни, інша — навпаки, сама ініціює та реалізує такі зміни. Номінація «Місцеве самоврядування — це ми!» і заснована, щоб знаходити та підтримувати найбільш активних, талановитих, чутливих до перетворень та новацій, допитливих та наполегливих.

П’ять років тому оргкомітет Міжнародного дитячого телевізійного фестивалю «Дитятко» спільно з Радою Європи заснували спеціальну номінацію «Місцеве самоврядування — це ми!». В кожній програмі, що надходить на конкурс, міститься безліч ідей: як покращити шкільне життя, прикрасити рідне село чи місто, зробити його охайнішим тощо.

Небайдужість учасників до життя своїх громад, бажання перетворити власні населені пункти у місця, де затишно й комфортно жити, їх активність та ініціативність, любов до рідного краю спонукали збільшити призовий фонд у П’ЯТЬ разів!

Можливість відвідати Штаб-квартиру Ради Європи (м. Страсбург, Франція), ознайомитись з діяльністю цієї поважної міжурядової організації та взяти участь у її заходах, поспілкуватись з молоддю інших країн у 2016 році отримають не лише автори роботи-переможця, а й автори робіт, що посядуть 2 та 3 місця:

1 Місце — Диплом, Кубок, запрошення 4 авторів роботи-переможця до Штаб-квартири Ради Європи;

2 Місце — Диплом, запрошення 3 авторів роботи до Штаб-квартири Ради Європи;

3 Місце — Диплом, запрошення 2 авторів роботи до Штаб-квартири Ради Європи.

Крім того, у 2016 році у номінації «Місцеве самоврядування — це ми!» запроваджено додаткову почесну нагороду — Приз глядацьких симпатій, студія-володар якого отримає електронні гаджети з логотипом Ради Європи.

Усі фіналісти також будуть запрошені до Києва на церемонію нагородження переможців щорічного національного конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» 2016 року.

Обов’язкова умова для участі у номінації «Місцеве самоврядування — це ми!»виконання конкурсної роботи авторами шкільного віку, дитячою студією, гуртком тощо або у співпраці з ними.

Розкажіть у своїх роботах про місцеве самоврядування у вашій громаді.

Ви можете запропонувати власне бачення завдань та можливостей місцевого самоврядування. Не варто боятися цього — почніть розмову з простого:

— Самоврядування: що ми знаємо про це?

— Самоврядування: як це працює?

— Самоврядування: що ми можемо зробити для цього? Як збільшити участь молоді у вирішенні питань місцевого значення, розбудові своїх громад?

— Самоврядування: як удосконалити? Як сьогодні відбувається реформування місцевого самоврядування в Україні? Які успіхи досягнуто? Що ви знаєте про добровільне об’єднання та співробітництво громад?

Термін приймання заявок — до 30 червня 2016 року.

Доведіть, що молодь спроможна бути провідником реформ в Україні та будувати своє майбутнє!

Умови участі у конкурсі та додаткова інформація — на офіційному сайті Міжнародного дитячого телевізійного фестивалю «Дитятко» (http://fest.dytiatko.org.ua).