19.09.2016

Розробляємо Регламент виконавчого комітету

У попередньому номері газети1 ми розглядали питання розробки Регламенту виконавчого комітету ради2 і дійшли висновку, що хоча необхідність його розробки законодавством не вимагається, але наявність такого документа значно упорядковує роботу виконавчого комітету та сприяє злагодженню дій всій зацікавлених осіб. Тож, як і обіцяли, розробили для вас примірний зразок Регламенту виконавчого комітету сільської (селищної) ради, який ви зможете використати у своїй роботі.

1 Див. «Місцеве самоврядування» № 7 за липень 2016 р., с. 48.

2 Далі за текстом — Регламент.

Структура Регламенту

Нагадаємо, у попередній публікації на тему Регламенту ми визначилися із приблизною структурою цього документа у складі семи розділів:

Розділ 1

Загальні положення

Розділ 2

Організація роботи виконавчого комітету

Розділ 3

Повноваження виконавчого комітету

Розділ 4

Планування роботи виконавчого комітету

Розділ 5

Підготовка та проведення засідань виконавчого комітету

Розділ 6

Контроль за виконанням рішень виконавчого комітету

Розділ 7

Висвітлення діяльності виконавчого комітету

Звичайно, ваш Регламент може складатися із меншої чи більшої кількості розділів, відмінними за назвами. Запропонований нами зразок Регламенту не є догмою — це лише одна із можливих варіацій документа. Ви, у свою чергу, маєте змогу «нанизати» на цей «скелет» потрібні вам норми, головне - щоб вони не суперечили чинному законодавству.

Як завжди при наданні будь-яких порад щодо розробки та затвердження певних документів, розміщуємо зразок рішення виконавчого комітету ради «Про затвердження Регламенту виконавчого комітету».

3 Назви ОМС та імена посадових осіб — вигадані.