18.02.2019

Актуальне запитання. Про досвід громад у сфері екології

Підкажіть, чи є на території України ОТГ, які успішно працюють над екологічними питаннями, у тому числі й над побудовою сміттєпереробних заводів?

Звичайно, таких ОТГ на території України безліч. Зокрема, хочемо звернути увагу на успішний досвід у сфері екології Княгининівської об’єднаної територіальної громади Волинської області.

Екологічний напрям у цій громаді є одним із основних.

На території громади, поблизу села Брище, розташований полігон твердих побутових відходів. Аби й надалі не забруднювати навколишнє середовище, громада активно працює над проектом будівництва сміттєпереробного заводу.

Наразі в ОТГ є потенційні закордонні партнери, які готові профінансувати будівництво такого заводу на території громади.

Для власних потреб громада придбала сміттєвоз, створюються майданчики для роздільного збору сміття, а також активно проводиться роз’яснювальна робота серед населення.

У планах громади на цей рік пріоритетом залишилась не лише екологія, але й ремонт доріг, а також будівництво водопроводів та подальше сортування сміття.

З діяльністю громади можна ознайомитись за посиланням http://maiaky-rada.gov.ua

Додамо, що Княгининівська ОТГ — одна з чотирьох громад України, яка брала участь у телевізійному проекті «Громада на мільйон».