20.01.2020

Представники НАЗК роз’яснили, як розраховувати термін користування об’єктами декларування протягом не менше половини днів звітного періоду

Інформацію взято з інформаційного веб сайту НАЗК

Залежно від типу заповнюваної декларації термін користування або володіння об’єктами декларування розраховується по-різному. Так, при заповненні щорічної декларації, декларації кандидата на посаду та декларації після звільнення відомості про об’єкт декларування вказуються, якщо суб’єкт декларування, член його сім’ї володіли/користувалися таким об’єктом станом на 31 грудня або упродовж не менше половини днів звітного періоду – від 1 січня до 31 грудня не менше ніж 183 календарні дні сукупно.

При поданні декларації особи, яка припиняє діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, – декларація перед звільненням – звітним періодом буде період від 1 січня до дати припинення діяльності. Тому відомості про об’єкт декларування у такій декларації вказуються, якщо суб’єкт декларування, член його сім’ї володіли або користувалися таким об’єктом упродовж не менше половини звітного періоду.

Наприклад, звітний період особи, яка 1 травня припиняє діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, буде становити від 1 січня до 1 травня – 121 день. Відомості про об’єкт декларування у такій декларації вказуються, якщо суб’єкт декларування, член його сім’ї володіли або користувалися таким об’єктом не менше ніж 61 календарний день сукупно.