27.12.2007

Вивантаження/завантаження типових операцій

Відповідь на запитання

Вивантаження/завантаження типових операцій

  

Чи можна в конфігурації «Бухгалтерський облік для України» 1С:Підприємства 7.7 вивантажити типові операції з однієї бази до іншої?

 

У конфігурації «Бухгалтерський облік для України» 1С:Підприємства 7.7 є можливість вивантаження та завантаження типових операцій. Завдяки цьому можна записати типові операції, створені в одній інформаційній базі, у файл спеціального формату (з розширенням «

.tof»), а потім із цього файлу завантажити типові операції до іншої інформаційної бази — на цьому ж чи на іншому комп’ютері.

Щоб вивантажити типові операції, відкрийте список типових операцій (меню «

Операции», пункт «Типовые операции»). Після цього в головному меню програми виберіть «Действия» пункт «Выгрузить». У результаті відкриється діалогове вікно, в якому за допомогою прапорця необхідно вибрати типові операції, які ви маєте намір вивантажити.

Вибравши типові операції, у нижній частині вікна, що відкрилося, уведіть ім’я файлу, в який потрібно вивантажити типові операції. Щоб вибрати папку, в яку ви плануєте вивантажити операції, використовуйте кнопку з трьома крапками. При введенні імені файлу йому буде автоматично присвоюватися розширення «

.tof». Для завершення вивантаження операцій натисніть на кнопку «Выгрузить».

 

Тепер перед нами стоїть задача завантажити типові операції до нової бази. Для цього вже в новій базі відкрийте список типових операцій і в головному меню програми виберіть меню «Действия» пункт «Загрузить». У результаті з’явиться вікно вибору файлу типових операцій для завантаження. У цьому вікні потрібно вибрати файл, до якого ви провели вивантаження, і натиснути на кнопку «Открыть», після чого записані у файлі типові операції буде включено до списку типових операцій поточної інформаційної бази.

 

Якщо при завантаженні типових операцій в інформаційній базі вже є типова операція з такою ж назвою, програма видасть відповідне повідомлення (рис. 2), в якому необхідно вибрати один із запропонованих варіантів дії:

— «Добавить», тобто типову операцію, що завантажується, буде додано з автоматичною зміною найменування;

— «Заменить» — відбудеться заміна існуючої типової операції на ту, що завантажується;

— «Пропустить» — означає, що типову операцію не буде завантажено;

— «Отмена» — припиниться процес завантаження.

Якщо ж установити прапорець напроти напису «Для всех», то вибраний вами варіант діятиме для всіх типових операцій, що завантажуються, в яких є типова операція з таким же найменуванням, і запит більше не видаватиметься.

Ганна Сараєва,
економіст-аналітик
Видавничого будинку «Фактор»