27.12.2007

Запізнілі податкові накладні

Відповідь на запитання

Запізнілі податкові накладні

 

На нашому підприємстві трапляються випадки, коли податкові накладні від постачальників надходять несвоєчасно. А згідно із законодавством віднести суми ПДВ на податковий кредит можна тільки на підставі податкової накладної. Підкажіть, будь ласка, як відобразити цю ситуацію при роботі з 1С:Підприємством 7.7?

 

Такі ситуації — не рідкість, і тому в конфігурації «Бухгалтерський облік для України» уведено додатковий субрахунок 64.4.2 «

Неполученные налоговые накладные», на якому обліковуються суми податкового кредиту з ПДВ, не підтверджені документально.

Для роботи з цим субрахунком необхідно включити константу «

Проводку по НДС делать по налоговой накладной (при покупке)». У головному меню програми виберіть «Помощь», пункт «Помощник заполнения констант» і в ньому на сторінці «Учетная политика» поставте прапорець навпроти «Проводку по НДС делать по налоговой накладной (при покупке)».

Після цього по першій події формуються проводки в кореспонденції із субрахунком 64.4.2. А закриття сум із цього субрахунка на рахунок розрахунку з бюджетом з ПДВ провадиться при проведенні документа «

Запись книги приобретения».

Ганна Сараєва, економіст-аналітик
Видавничого будинку «Фактор»