01.02.2007

Господарський кодекс України

Кодекс від 16.01.2003 р. № 436-IV

Господарський кодекс України

(

із змінами і доповненнями, останні з яких унесено згідно із Законом України від 1 грудня 2006 року № 424-V)*

(витяг)

 

*

Зміни згідно із Законом України від 01.12.2006 р. № 424-V набирають чинності з 12 березня 2007 року. Зміни та доповнення в тексті виділено напівжирним курсивом.
— Прим. ред.

 

<...>

Стаття 75. Особливості господарської діяльності державних комерційних підприємств

1. Державне комерційне підприємство зобов’язане приймати та виконувати доведені до нього в установленому законодавством порядку державні замовлення, враховувати їх при формуванні виробничої програми, визначенні перспектив свого економічного і соціального розвитку та виборі контрагентів, а також складати і виконувати річний та з поквартальною розбивкою фінансовий план на кожен наступний рік.

Для закупівель

товарів, робіт чи послуг державне комерційне підприємство застосовує процедури закупівель, визначені Законом України «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти».

<...>

 

Стаття 77. Особливості господарської діяльності казенних підприємств

<...>

2. Казенне підприємство самостійно організовує виробництво продукції (робіт, послуг) і реалізує її за цінами (тарифами), що визначаються в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, якщо інше не передбачено законом.

Для закупівель

товарів, робіт чи послуг казенне комерційне підприємство застосовує процедури закупівель, визначені Законом України «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти».

<...>

 

Стаття 78. Комунальні унітарні підприємства

<...>

9. Особливості господарської діяльності комунальних унітарних підприємств визначаються відповідно до вимог, встановлених цим Кодексом щодо діяльності державних комерційних або казенних підприємств, а також інших вимог, передбачених законом.

Для закупівель товарів, робіт чи послуг комунальне унітарне підприємство застосовує процедури закупівель, визначені Законом України «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти».

 

Глава 9

ГОСПОДАРСЬКІ ТОВАРИСТВА

 

Стаття 79. Поняття господарського товариства

<...>

5. Господарські товариства можуть здійснювати будь-яку підприємницьку діяльність, якщо інше не передбачено законом.

Для закупівель товарів, робіт чи послуг господарське товариство, державна частка у статутному фонді якого перевищує 50 відсотків, застосовує процедури закупівель, визначені Законом України «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти».

<...>

Президент України Л. Кучма

м. Київ, 16 січня 2003 року, № 436-IV