15.01.2007

Новини законодавства. Дотації на створення робочих місць для інвалідів

Новини від 27.12.2006 р. № 1836

Дотації на створення робочих місць для інвалідів

 

Постановою КМУ «Про реалізацію статті 181 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні»» від 27.12.2006 р. № 1836

затверджено Порядок надання дотації роботодавцю за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів на створення спеціальних робочих місць для інвалідів, зареєстрованих у державній службі зайнятості.

Зазначеним

Порядком визначений механізм надання власнику підприємства, установи або організації (окрім бюджетних і неприбуткових) або уповноваженому ним органу або фізичній особі, яка відповідно до законодавства використовує найману працю (роботодавець), дотації за рахунок засобів Фонду соціального захисту інвалідів на створення спеціальних робочих місць для інвалідів, зареєстрованих у державній службі зайнятості як безробітні.

Відповідно до

Порядку дотація надається роботодавцю за місцем його реєстрації платником страхових внесків на соціальне страхування на випадок безробіття за умови, що трудовий договір з інвалідом, який працевлаштований на спеціальне робоче місце за направленням центру зайнятості, не буде розірваний з ініціативи роботодавця протягом двох років з дня працевлаштування.