14.06.2007

Щодо оздоровлення дітей за рахунок коштів Фонду

Постанова від 15.05.2007 р. № 27

Міністерства та відомства України

Щодо оздоровлення дітей за рахунок коштів Фонду

Постанова від 15 травня 2007 року № 27

 

Правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати праце-здатності

постановляє:

1. Інформацію Виконавчої дирекції Фонду щодо оздоровлення дітей застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду
в 2007 році взяти до відома (додається)*.

2.

Внести зміни до пункту 1.3 Порядку часткового фінансування оздоровлення дітей у дитячих оздоровчих закладах за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженого постановою прав-ління Фонду від 03.03.2006 р. № 4 (із змінами та доповненнями):

цифру «18»

замінити цифрою «14» та доповнити пункт словами «крім дитячих оздоровчих закладів санаторного типу, в яких тривалість оздоровчої зміни повинна бути не менше 18 днів».

3. Виконавчій дирекції Фонду та виконавчим дирекціям відділень Фонду забезпечити

неухильне виконання Порядку часткового фінансування оздоровлення дітей у дитячих оздоровчих закладах за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженого постановою правління Фонду від 03.03.2006 р. № 4 (із змінами та доповненнями), та постанови правління Фонду від 15.03.2007 р. № 4 «Про затвердження граничних норм витрат на харчування, лікування та культурне обслуговування дітей, які є членами сімей застрахованих осіб, у дитячих оздоровчих закладах на 2007 рік».

4. Доручити Виконавчій дирекції Фонду

до вересня 2007 року розробити Порядок придбання путівок до дитячих оздоровчих закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за повну вартість та подати його на розгляд чергового засідання правління Фонду.

Голова правління Л. Сачков



коментар редакції

Тривалість оздоровчої зміни в дитячому оздоровчому закладі

Постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, що коментується, унесено зміни до Порядку част-кового фінансування оздоровлення дітей у дитячих оздоровчих закладах за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 03.03.2006 р. № 4 (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2006, № 31).

Відповідно до внесених змін тривалість оздоровчої зміни в дитячому оздоровчому закладі встановлюється власником (засновником), але не повинна бути меншою за 14 днів (раніше було 18 днів) у літній період і 12 днів в інші періоди. Разом з тим тривалість оздоровчої зміни в дитячих оздоровчих закладах санаторного типу не повинна бути меншою за 18 днів.

Докладніше про порядок часткового фінансування оздоровлення дітей у дитячих оздоровчих закладах за рахунок коштів Фонду читайте в статті «Путівки до дитячих оздоровчих таборів: оподаткування та облік» (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2007, № 41).

Тетяна Онищенко