06.09.2007

Тендери. Де можна отримати інформацію про результати торгів

Відповідь на запитання

Тендери

 

Де можна отримати інформацію про результати торгів

 

Де можна отримати інформацію про результати закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти, проведених за процедурами, передбаченими Законом України «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти»?

(Луганська обл.)

 

Залежно від вибраної та здійснюваної замовником процедури закупівлі згідно зі

ст. 13 Закону № 1490 інформацію про результати торгів (тобто інформацію про переможця торгів, з яким укладено договір, інформацію про те, що торги скасовано або визнано замовником такими, що не відбулися, у випадках, передбачених ч. 1, 2 ст. 28, ч. 7 ст. 32 Закону № 1490) можна отримати:

1) за процедурою відкритих торгів, торгів з обмеженою участю, двоступеневих торгів, редукціону

.

Оголошення про результати проведення зазначених вище процедур обов’язково оприлюднюється та публікується

:

— в інформаційній системі мережі Інтернет www.zakupivli.com (доступ до цієї інформації на зазначеному сайті платний).

Згідно з

Висновком Тендерної палати України від 17.03.2006 р. № в-48/03 на сьогодні всім вимогам, передбаченим ст. 41 і 42 Закону, відповідає єдина інформаційна система в мережі Інтернет — Портал «Державні закупівлі України» (www.zakupivli.com) (адреса: 01042, м. Київ, вул. Патріса Лумумби, 21, а/с «Портал «Державні закупівлі України», тел./факс: (044) 281-08-57, тел. 8-900-304-8-900, e-mail: info@zakupivli.com);

— в Інформаційному бюлетені Тендерної палати України та у спеціалізованих друкованих засобах масової інформації, перелік яких визначено Тендерною палатою України.

Згідно зі

ст. 8 Закону № 1490 Тендерна палата України безкоштовно оприлюднюватиме відомості щодо спеціалізованих друкованих засобів масової інформації, міжнародних видань, що відповідають вимогам Закону № 1490, на власному Інтернет-сайті (www.tpu.net.ua), доступ до якого є безкоштовним.

На зазначеному сайті міститься інформація про те, що на сьогодні відомі такі спеціалізовані друковані засоби масової інформації, в одному з яких (разом з обов’язковим опублікуванням в Інформаційному бюлетені Тендерної палати) замовники можуть публікувати свої оголошення про результати проведення процедур:

— «Спеціалізований засіб масової інформації із загальнодержавною сферою розповсюдження, що публікує інформацію виключно з питань державних закупівель»;

— International edition «Ukrainian Public Procurements»;

— бюлетень «Вісник державних закупівель»;

— бюлетень «Державні закупівлі України;

— інформаційно-аналітичний бюлетень «Вісник державних тендерів України»;

— журнал «Світ тендерів»;

— інформаційний бюлетень «Редукціон» (згідно зі

ст. 8 Закону № 1490, оскільки назва цього видання стосується тільки проведення торгів зі зменшенням ціни (редукціон), то в ньому може здійснюватися опублікування тільки оголошень про результати проведеної процедури закупівлі торгів зі зменшенням ціни (редукціон)).

Описаний вище порядок інформування про результати проведення зазначених процедур торгів законодавчо закріплено в

ч. 1 ст. 291 Закону № 1490.

Звіт про результати здійснення процедури закупівлі

, в якому міститься вся інформація про здійснену процедуру, включаючи її результати, обов’язково розміщується в інформаційній системі мережі Інтернет — www.zakupivli.com. Обов’язковість оприлюднення зазначеної інформації встановлено ст. 41 Закону № 1490;

2) за процедурою закупівлі в одного учасника

.

Звіт про результати здійснення процедури закупівлі в одного учасника

, в якому міститься вся інформація про здійснену процедуру, включаючи її результати, обов’язково розміщується в інформаційній системі мережі Інтернет — www.zakupivli.com. Обов’язковість оприлюднення зазначеної інформації встановлено ст. 41 Закону № 1490;

3) за процедурою запиту цінових пропозицій (котирувань)

.

Звіт про результати здійснення процедури запиту цінових пропозицій (котирувань)

, в якому міститься вся інформація про здійснену процедуру, включаючи її результати, обов’язково розміщується в інформаційній системі мережі Інтернет — www.zakupivli.com. Обов’язковість оприлюднення зазначеної інформації встановлено ст. 41 Закону № 1490.

Олена Пономаренко, консультант газети

«Податки та бухгалтерський облік»